Australian Day (26 jan)

Australian Day

26 january was zeker een van de drukste dagen die ik tot nu toe heb gehad hier in Oz (heb er maar medelijden mee). Het programma voor die dag stond bomvol met allerlei activiteiten voor Australian Day. Heeft me twee dagen gekost om een keuze te maken uit alle mogelijkheden...gevolg was wel dat ik de hele dag vol had zitten. Hierbij dus even een korte samenvatting.

We zijn de dag begonnen met een hondenshow, niet ver van ons hostel. Gizmo is snel maar niet zo snel als deze racers! Wel leuk om te zien en de meeste honden waren nog zo speels als een puppy, vooral geen tennisbal in je handen pakken dus anders heb je 20 honden klaar staan voor een sprint!


Vervolgens zijn we gezellig naar een slangenshow geweest. Een ouwe man, die eerder op een zatlap leek als op iemand die met slangen werkte, bleek achteraf een eerste klas entertainer te zijn.

De slangen hier op de foto zijn de 3 meest giftige slangen in de wereld, en die kropen vrolijk in het gras, 5 meter van ons vandaan. Heb alleen niet het idee dat ze nog wild waren, want die vent kon er met blote voeten op gaan staan zonder gevolgen!


Toen we in de tram zaten naar het centrum van Melbourne passeerde we de botanic gardens. Tegen onze verwachting in stond deze helemaal vol met klassieke auto's. In totaal meer als 400.

Tuurlijk zijn we de eerst volgende halte uitgestapt om te gaan kijken. Vanaf de eerste auto die ooit geproduceerd is tot een BMW Z4...er stond van alles. Na 200 auto's werd het helaas wel een beetje eentonig ;)


Tussen 2 en 4 uur in de middag hebben er 3 helicopters in de lucht gehangen met een enorme australische vlag.


Rond 3 uur zijn we naar een Jazz/Rock concert gegaan. Niet om te dansen, maar lekker met de ogen dicht in het gras te genieten van een groot aantal classics.

Wel vreemd volk wat daar rondliep. Kreeg echt het idee dat we de enige backpackers waren, de rest allemaal Abo's of alternatievelingen. Niet dat je daar iets van merkt als je je ogen dicht hebt!


Tijd om wat te gaan eten. De eerste keer in 2 maanden tijd dat ik weer pizza heb gegeten...en wat voor pizza! Deze was wel zo bomvol bedekt dat ik niet eens 1 grote pizza op kon! Niet normaal! Maar jah, de rest hebben we natuurlijk meegenomen in een doosje. (jah we zijn en blijven Nederlander)

Van links naar rechts, Matthias, Suzan, Birte en Brit!


Tijd voor weer wat meer cultuur. Na het eten zijn we terug gegaan naar Federation Square (hetzelfde plein waar ook de Australian Open op een groot scherm werd getoond). Vanaf half 7 werd het publiek vermaakt met een verhaal over het ontstaan van de Yarra River, de rivier die dwars door Melbourne loopt. Begeleid met enorm veel dans, een orkest en een 120 stemmig koor werd dit verhaal gedurende 3 uur aan ons uitgelegd.

En zoals je kan zien waren we niet de enige! Dit imposante plein zat ram vol met mensen die niks beters te doen hadden!


Geheel op Australische stijl werd de avond om 9 uur afgesloten met een groot vuurwerk. Moet eerlijk zeggen dat dit vuurwerk nog beter was als in Sydney met nieuwjaar!

Tuurlijk was voor ons de avond nog lang niet afgelopen om 9 uur. Tot 4 uur snachts zijn we verder uitgegaan in het bruisende Melbourne (ookal was het niet zo bruisend die avond, veel mensen moesten de volgende dag weer aan het werk :( )

Een mooie dag die weer een rede was voor een feestje. Ik ben er nu wel van overtuigd dat ze hier zeker weten hoe ze een feestje moeten organiseren! Nu maar hopen dat Hewitt de Australian Open wint...dan gaat Australie weer helemaal los en heb ik weer een rede om een biertje te gaan pakken!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer