Blik op Melbourne

OK, ik weet dat het ff wat tijd heeft gekost tot ik weer een verhaal bij elkaar had, maar we hebben dan wel weer mooie foto's! Na Canberra ben ik vertrokken naar Albury/Wodonga, klein dorpje waar een soort mini mississipi doorheen loopt (radarboten inbegrepen). Helaas was er echter niet veel om te fotograferen, maar ik heb me d'r zeker vermaakt.

Op dit moment verblijf ik in St Kilda. Voor de leken onder ons klinkt dit als een klein dorpje in het binnenland, maar in werkelijkheid is het een buitenwijk van melbourne waarbij ik direct aan het strand zit. Naast het strand heeft het ook de beste

uitgaanfaciliteiten in heel melbourne...ik vermaak me hier wel!

Ik zit nu bijna 2 weken hier en heb al een beetje van de stad mogen zien. Het eerste wat we hebben gedaan is de Rialto towers bezocht waarbij je naar de 54ste verdieping wordt geschoten om vanaf daar mooie foto's te maken.

Dit is de kustlijn van Melbourne...aan de rand zit ik...een uurtje nadat deze foto was gemaakt lag ik daar weer lekker op het strand.

Uitzicht naar de andere kant: welcome to melbourne!

Dit is dus het strand van St Kilda. Echt enorm groot met diverse jachthavens aan de zijkanten. Tussen de havens zijn er na 4 uur smiddags tig kite-surfers bezig met het publiek te vermaken.

Ook langs het strand staat het Lunapark. Een klein attractiepark waar de attracties ver zijn doorgeroest. Ondanks dat is het nog een van de grote publiekstrekkers in St Kilda.

In de twee weken dat ik hier nu zit heb ik natuurlijk niet alleen op het strand gehangen (ookal heeft dit wel het grootste deel van m'n tijd in beslag genomen. Hier even wat foto's wat ik verder nog heb gedaan:

Van january tot maart is hier in de botanic gardens een openlucht bioscoop aanwezig. Iedere avond een andere film op het witte doek waarbij de lokale natuur gek wordt gemaakt met een strak Dolbi-geluid.

We zijn deze avond naar Kill Bill 2 gegaan. Geen geweldige film maar de sfeer in z'n openluchtbioscoop is geweldig.

Tuurlijk was ik er niet alleen. Lenneke en Iris kwamen op het idee om mij ook mee te vragen. Met deze dames heb ik ook nieuwjaar gevierd in sydney en ik kwam ze hier in Melbourne weer tegen.

Zoals je kunt zien hebben we relaxte "bean-bags" (zitzakken) gehuurd om confortabel tot 12 uur snachts film te kijken onder het genot van "Grolsch". Jah jah...dat kennen ze hier ook...inclusief beugel!

Vervolgens ben in naar een cricket match wezen kijken. Echt een een vreemde sport waar ik de spelregels nog altijd niet van begrijp. Hier in Australie is het net zo belangrijk als voetbal!

(wisten jullie dat nederland ook een nationaal team had ...ikke niet...en schijnbaar hoeven we er ook niet trots op te zijn :p)

Jah jah...we hebben weer een museum bezocht. Dit keer het ACMI. Een museum waar geanimeerde korte films worden getoond. De meeste filmpjes komen van studenten die dezelfde soort opleiding volgen die ik volgend jaar ga doen. Leek me wel een nuttig museum dus!

Op deze foto waren kinderen bezig met het ontdekken van de groene achterwand.

Het enige wat je hier echt niet mag missen is de Australian Open. Die wordt op dit moment in Melbourne gespeeld en daar zit ik dus maar een paar minuten vandaan. Op federation square heb ik menig tennismatch zitten kijken onder de gloeiende zon. Wel een aparte sfeer en natuurlijk ook het favoriete onderwerp van gesprek voor menig australier.

Het is hier nu 9 uur savonds. Ik moet nog eten en de warmte gloeit echt van m'n kop af. Ik was echter van plsn om ook de foto's van Australian Day te posten, maar die houden jullie van me tegoed. Morgen is weer een nieuwe dag!

Cya!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer