2 dagen Canberra

Zo ontzettend veel negatieve verhalen gehoord over deze stad dat ik er met een verkeerde instelling naartoe ben gekomen. Het enige wat ik er over hoorde was dat het een saaie stad was waar verder niet veel te doen was als musea bezoeken.

Ik heb nu m'n dagen in Canberra erop zitten. Moet zeggen dat er inderdaad maar weinig te doen is in de nacht. Maar ik heb me die paar dagen toch prima vermaakt hier. Er is hier echt wel genoeg te zien als je weet waar je moet zoeken. Ik heb zelfs een paar musea bezocht. Klinkt saai maar deze musea hingen vol LCD monitoren en brachten alle informatie interactief naar je toe.

Ik zal eerst even wat foto's laten zien van de stad zelf en daarna de musea.

Onder deze berg ligt het parlement van Australie. Zoals ik al ooit eerder heb verteld is Canberra de hoofdstad van Australie. Daardoor vind je hier echt ontelbaar veel officiele instanties waaronder alle ambassades en parlements gebouwen.

Iedere stad in Australie heeft wel een oorlogsmonument. Ookal hebben de eerste en tweede oorlog hier niet direct gespeeld, Australie heeft met alle ondersteuning aan de UK toch meer als 120.000 mensen verloren. Op 26 January is er ook een herdenkingsdag. Schijnbaar zijn er dan door het hele land optochten om de doden te herdenken.

Dit oorlogsmonument schijnt een van de grootste te zijn in Australie.

Ziet er uit als een mietig fonteintje maar spuit ongeveer 150 meter hoog.

ik citeer:

"Captain Cook Memorial Jet, when operated at full capacity, the jet reaches a maximum height of 147 metres. About six tonnes of water is in the air at any one moment.

In Adelaide zijn op dit moment hevige bosbranden aan de gang, maar ook hier in Canberra wordt het steeds warmer. Vandaag was het in de zon ongeveer 40 graden en het gevaar voor bosbranden hier neemt dan ook steeds verder toe. Om dit te bestrijden zijn ze overal uit voorzorg water aan het dumpen, best imposant om te zien:

Nu de beloofde Musea. Ik heb eigenlijk 3 verschillende musea bezocht. De eerste was erg gericht op de verhalen en geschiedenis van de Aborigi's:

Zoals ik al zei...veel met LCD-schermpjes en muziek.

Bij deze voorstellingen vertelde een stuk of 15 schermen de hele geschiedenis van de Abo's.

Een Abo-boot!

Het volgende museum was meer gericht op de ontwikkelingen in technologie:

Echt gaaf zo'n antieke radiostudio (inclusief triangle) ;)

Beetje roestig, maar wel erg gaaf om te zien, zo'n antieke strijkbout...racewagen :p

Het laatste museum wat ik heb bezocht ging over de natuur en alle natuurkundige krachten. Heb hier een demonstratie mogen zien hoe een tsunami ontstaat...heeft best veel effect op strandhutjes! In ieder geval heb ik hiervan geen foto's kunnen maken, wel van wat andere leuke natuur-fenomenen.

Bij deze machine konden ze wervelwinden simuleren door middel van wat rook tussen 2 ventilatoren te hangen. Zag er erg goed uit, maar ze hadden het eigenlijk met wat brandbaar materiaal moeten doen! ;)

In deze machine konden ze bliksem simuleren. Met 320.000 volt aan energie konden ze 5 seconden lang een paar stralen laten zien. Mocht helaas niet dichterbij komen om betere foto's te maken!

Nou, ik heb voor de komende paar jaar weer even genoeg musea bezocht. Niet dat ik het vervelend vond, ik heb me verder prima vermaakt, maar na deze dagen wil ik liever weer een paar nachten goed uitgaan!

Ik ga nu door naar Albury, wie weet is daar iets meer te doen. Ik blijf er maar een paar nachten, kan gewoon niet langer wachten om naar Melbourne toe te gaan. (moet morgen alleen om 6 uur opstaan om m'n bus te halen :()

Melbourne....here i come :D

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer