Laatste dagen Melbourne

Nog even snel wat laatste foto's van Melbourne. Heb er in totaal bijna 4 weken gezeten en daar heel wat mee gemaakt. Naast het nodige uitgaan werd ik nog verrast door een gayparade ( Jah mam....hier komen de foto's dan eindelijk) langs m'n hostel en ben ik nog naar binnen geslopen bij een cricket stadion (iets te ver geslopen).

Zoals je kon zien was het deze dag weer perfect weer, zoals het hier hoort te zijn. Aangezien iedereen naar het concert "Big Day Out" was, en ik geen kaartjes meer kon krijgen, ben ik rustig in het park in slaap gevallen.  Toen ik m'n ogen weer opende was ik omsingeld door motoren en , naar mijn mening, veel te veel homo's en lesbienes. Gelukkig had ik 2 vriendinnen bij me zodat ik niet de enige was die me daar niet helemaal thuis voelde.

Op de achtergrond kun je de parade zien lopen. Ongeveer 10.000 mensen liepen mee en verzamelde zich net in het park waar ik in slaap was gevallen.

Alle jongetjes en meisjes die op deze foto in het gras liggen horen ook bij de parade.

Alle grasvelden stonden vol met motoren van de groep " dykes on bikes". Een grote groep lesbienes op motoren. Vaak hadden ze dan ook nog een hondje achterop zitten, geheel gekleed in een leren pakje. Stonden wel mooie motoren tussen maar we zijn toch maar snel wat afstand gaan nemen van dit feessie.

Jah jullie hebben in Nederland carnaval, hier in australie hebben ze dit een week eerder. ;)


De laatste dag in Melbourne had ik het idee om toch nog een laatste keer het centrum in te duiken. Aangezien ik niet in het centrum verbleef maar in St. Kilda had ik nog maar weinig van het centrum gezien. Mijn laatste stop was in het Telstra Stadion. Een stadion waar cricket games worden gespeeld en waar GEEN rondleidingen worden gegeven.

Hoe ik dan wel binnen gekomen ben is een lang verhaal. Helaas voor hun en gelukkig voor mij stond de tussendeur in het restaurant iets te ver open ;) Na tig deuren te hebben geprobeerd heb ik deze deur eindelijk gevonden....

Voorzichtig de eerste stapjes in het stadion. Er liepen veel mensen door het stadion om alles schoon te maken, dus het grasveld betreden was geen optie zonder opgepakt te worden. We zijn in plaats daarvan maar even verder rond gaan lopen.

Toen het even rustig was in het stadion ben ik verder naar voren gegaan, moest toch een fatsoenlijke foto hebben van het stadion.

Net als de Arena heeft ook dit stadion een dak wat dicht kan, er kunnen maximaal 74.000 mensen in en het geheel wordt verlicht door 740 " 2000 watt lampen" (das heel veel!) 

Uiteindelijk ben ik hier maar even gaan zitten. De VIP room van het stadion. Hoe ik er binnen ben gekomen weet ik nu al niet meer, maar het waren erg confortabele stoelen ;). Alleen een glas champagne kon deze situatie nog verbeteren (helaas de bar was gesloten).

Toen ik 15 minuten later weer wou vertrekken kwam ik helaas wel iemand van de beveiliging tegen. Gelukkig niet opgepakt, maar vriendelijk naar de uitgang begeleid. Ze konden er de lol van inzien en gingen de deur die ik gebruikte maar eens sluiten. ( Echt een goed voorbeeld van de Australische vriendelijkheid!)

Na dit avontuurtje konden we nog maar een ding doen in Melbourne, een feestje bouwen als afscheid. Tot 4 uur zijn we door blijven gaan terwijl Caroline (Iers meisje waarmee ik 4 weken lang de kamer had gedeeld en waarmee ik nu naar Adelaide vertrek. NEE...geen gekke ideeen krijgen!)  en ik om 6 uur weer op moesten om ons klaar te maken voor de volgende tour " The Great Ocean Road".

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer