Nieuwjaar in Sydney

OK...ff wat foto's van nieuwjaar op z'n australisch. Geen oliebollen hier, maar een heleboel bier! Iedereen op een grasveld planten vanaf 10 uur sochtends en dan zichzelf plat laten zuipen : het ideale recept voor een geslaagd nieuwjaar.

En het werd savonds alleen maar drukker :S

Ook de haven lag ram vol met boten. Toen het eenmaal donker was waren alle grote rondvaartboten versiert met duizenden lampjes. Hiermee werd dan vervolgens een tour door de haven gedaan. (leken net varende hoerenkasten)

Dit is waarschijnlijk toch het meest gefotografeerde gebouw in sydney!

Om 9 uur was het donker. Zodra het donker was werd er eerst 1 minuut stilte gehouden voor de ramp in azie. Daarna knalde het eerste vuurwerk de lucht in voor alle kinderen die het niet vol konden houden tot 12 uur.

(toevallig lag er in de haven een boot die helaas ook tsunami heette, en dan ook nog met een hele grote golf op de zijkant van de boot...konden die mensen verder ook niks aan doen!)

Dit zijn Iris en Lenneke, met deze dames heb ik nieuwjaar doorgebracht. Na 9 uur konden ook zij het niet meer volhouden en zijn gaan slapen. Kon ze geen ongelijk geven aangezien ze de nacht ervoor een nachbus hadden genomen om in sydney te komen.

Net voor 12en zijn ze toch maar weer wakker geworden.

Om 12 uur knalde het helemaal los vanaf de brug.

Het vuurwerk werd vervolgens afgesloten met een fontein langs de zijkant van de brug.

Achteraf gezien viel het vuurwerk een beetje tegen. Denk dat ik weer een te hoge verwachtingen had, maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik er bij ben geweest!

Zoals je kunt zien hadden Iris en Lenneke dringend een slaapplaats nodig. Echter omdat ze geen hostel hadden geboekt was er maar weinig keuze. Ze zijn dus maar met mij mee naar newcastle gereist om vervolgens weer de eerst volgende trein terug te pakken. Zo hebben ze toch 7 uurtjes kunnen slapen in de trein. (van newcastle naar sydney duurt ongeveer 3,5 uur)

Al met al steek ik toch liever zelf vuurwerk af in plaats van de hele dag op een grasveld liggen om na 10 uur wachten 15 minuten vuurwerk te kunnen zien. Ook snakte ik echt naar een oliebol, maar die kennen ze hier helaas niet, de enige andere oplossing was de MC donalds.

Volgend jaar weer lekker thuis met nieuwjaar!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer