Tussendoortje Sydney

Jah, we moesten nog een keertje sydney gaan passeren als we naar beneden willen. Zit hier nu 6 dagen en heb het nu wel weer gezien, maar dat wil niet zeggen dat ik de afgelopen dagen niet heb zitten genieten (van het nachtleven dan). Volgens mij heb ik geen nacht eerder in mn bed gelegen als 5 uur sochtends.

Ik zit hier in het beste Hostel van Australie, een hostel waar ieder hotel nog wel ff een voorbeeld aan mag komen nemen. Met name de relax-area met lange lederen banken is bij mij de favoriete plek. Je betaald er ook wel iets meer voor, maar dan heb je ook wat.

Op de eerste dag had ik m'n fototoestel mee naar een warenhuis. Niet eentje zoals de V&D, nee deze zat in een oud treinstation. Het was prachtig in gericht en dat was ook te merken aan de prijzen in de winkels.

Die trap deed me erg denken aan het populaire TV-programma Het Blok, maar deze was wel ff wat langer.

Verrekte zon heeft de foto verne*kt. In ieder geval een grote houten trap met daarachter een enorm glas in lood werk.

Ik moet morgen gaan vertrekken uit m'n hostel maar heb pas na veel denkwerk (jah ik ben het nog niet verleerd) besloten waar ik heen zal gaan.

We hebben besloten om een eerste stop te gaan maken in Wollongong. Hier ga ik 2 dagen verblijven vlak bij de grootste boedisten tempel van het zuidelijk halfrond.

Daarna gaan we naar de hoofdstad van australie, Canberra (dus voor de mensen die nog altijd denken dat sydney de hoofdstad is, schaam je!)

Vanaf Canberra moeten we weer gaan kiezen:

1. We gaan terug naar de kustlijn en gaan via Batemans Bay, Narooma, Merimbula en Mallacoota richting Melbourne.

2. We gaan door vanuit Canberra naar Albury en daar nog een paar dagen te blijven om vervolgens ook naar Melbourne te komen.

Ik heb hier in Sydney een aantal ontmoet waarmee ik een paar dagen ben uitgeweest. Ze zijn helaas vanochtend met een cruise mee gegaan. Gelukkig wonen deze dames alledrie in Melbourne en ze hebben me kunnen beloven dat ze me de hele stad zullen laten zien. Mijn volgende doel is dus wel duidelijk : MELBOURNE! ;)

De echte Australische dames:

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer